Licors Portet

A Licors Portet elaboren els seus productes des de 1883.

La ratafia, licor ancestral, elaborat i guardat amb molt de zel als rebostos de tantes cases del Pirineu, ha protagonitzat, a cal Portet, un camí exemplar: licors d’altíssima qualitat, produïts directament des de la tradició, en una estructura familiar centenària i sòlidament arrelada al Pallars.

El mètode ancestral d’elaborar la ratafia a Catalunya és la maceració de les plantes, arrels i espècies en aiguardent o anís. Però quan l’avi Joan va entrar a treballar a Cal Col·lector, es va trobar uns alambins de destil·lació per aromatitzar alcohols. Tothom li deia que els licors de la casa eren molt apreciats a muntanya i va idear un sistema d’elaboració de ratafies i de licors mixt de maceracions en fred i destil·lacions en calent.

Així, des de fa més de 70 anys, les plantes i fruites es maceren i/o es destil·len i, quan tenen tots aquests concentrats i extractes, poden procedir a elaborar els licors barrejant-los amb alcohols, aigua i sucres, obrint un món infinit de combinacions i de possibilitats.

L’aromatització d’alcohols per destil·lació de plantes s’ha convertit en un dels fets distintius del sistema de producció de Licors Portet, que fa que moltes de les seves ratafies siguin més fines i suaus que la majoria, però amb una intensitat molt persistent en el temps que les fa molt adients per ser utilitzades en cocteleria.

A la botiga 5 titius hi podreu trobar les següents varietats:

Ratafia dels Raiers

Licor de referència de la casa, elaborat amb la maceració de nous tendres i de nou moscada i la destil·lació de 21 plantes aromàtiques, arrels i espècies, segons la fórmula creada per l’avi Joan Portet, ja fa més de 50 anys.

Ratafia dels Raiers Reserva 21 llunes

Possiblement la ratafia de més alta qualitat de Licors Portet i la que ha rebut més guardons en concursos internacionals. Elaborada amb la maceració de nous tendres i de nou moscada i la destil·lació, per una banda, de 21 plantes aromàtiques, arrels i espècies, a les quals afegeixen un destil·lat de pells de taronja, de taronja amarga i de cafè.

Un licor molt rodó amb notes d’aiguardents destil·lats de vi, una part dels quals han envellit durant més de seixanta anys en les botes de roure del seu celler. Envellida durant 21 llunes en botes de castanyer.

Ratafia dels Raiers Reserva 33 llunes

Elaborada amb una base de destil·lats de vi, juntament amb la maceració de nous tendres i la destil·lació, per una banda, de 21 plantes aromàtiques, arrels i espècies, a les quals afegim un destil·lat de pells de taronja, de taronja amarga i de cafè, i macerats de clau, de canyella, de nou moscada i d’arrel de genciana, amb una graduació alcohòlica de 29% vol. i 250 grams de sucre per litre.

Un licor amb notes molt marcades d’aiguardent de vi, una part del qual l’hem envellit durant més de seixanta anys en les botes de roure del nostre celler.

Un cop elaborada la deixem reposar durant 33 llunes en botes de castanyer.

Ratafia dels Raiers Reserva de l’Avi Joan

Aquesta ratafia recull la recepta que va veure la llum el dia que l’avi Joan hauria complert els 100 anys.

Amb la mateixa fórmula d’estructura complexa, elaborada amb la maceració de les nous verdes, el destil·lats de 21 plantes arrels i espècies, i també de cafè i de taronja juntament amb macerats de clau, de canyella, de nou moscada i d’arrel de genciana. Amb una part important d’alcohols envellits durant anys en les botes del celler.

Ratafia de l’Ermità dels Pirineus

Ratafia feta a partir d’una recepta de finals del SXVIII, localitzada als arxius dels Caputxins per Fra Valentí Serra de Manresa, extraordinari estudiós i coneixedor de les plantes medicinals, herbes i espècies i les seves aplicacions remeieres i culinàries. És, possiblement, la recepta de ratafia catalana més antiga trobada fins ara.

Està elaborada per la maceració en aiguardent de vi de les 17 plantes aromàtiques i fruites que composen la recepta original.

Ratafia de Nous amb Pomes

Molt fina, elaborada a partir d’un macerat de nous verdes al qual afegeixen altres macerats de pomes, de clau, de canyella i de nou moscada. L’arrodoneixen afegint-hi alcohol destil·lat de vi i sucre morè.

Ratafia Terrània

Elaborada a base d’un macerat de nous verdes i destil·lats en alambí de llenya al bany maría de pell de taronja, plantes aromàtiques i espècies. Incorpora holandes i aiguardents de vi envellits que aporten un particular buquet que enriqueix el producte, afinant-lo fins i tot, amb el pas del temps.

En conjunt resulta un licor molt suau i agradable ple de matisos molt ben conjuntats i persistents.

Ratafia Visca

Elaborada a base del macerat de les nous verdes i un destil·lat de 21 plantes aromàtiques i espècies amb una baixa graduació de 24% vol. alcohol.

És una ratafia fresca i festiva, molt fàcil de beure freda o a temperatura ambient.Privacy Settings saved!
Configuració de privacitat

Quan visiteu un lloc web, pot emmagatzemar o recuperar informació del vostre navegador, principalment en forma de cookies. Controleu aquí els vostres serveis personals de galetes.

Rebutgeu tots els serveis
Accepta tots els serveis