Sake Seda Líquida

El celler SEDA LÍQUIDA, S.L. fou fundat al 2015 i va acceptar el repte d’elaborar sake d’alta qualitat, respectant les més estrictes normes dictades pel japonesos a finals de febrer del 2016.

Aquest celler es troba en el petit poble de Tuixent, situat a la cara sud de la Serra del Cadí, formant part de les estivacions meridionals del Pirineu de Lleida.

El GRAND CRU és un sake lleugerament filtrat raó per la qual pren el nom japonès de nigori junmai,  que és un sake molt rodó i que està començant a rebre el reconeixement del mon gastronòmic japonès i nacional.

El Grand Cru ha de ser agitat amb cura, servit fresc i a ser possible acompanyat d’aliments umami, ja que marida perfectament amb productes ibèrics, fregits, conserves de peix, guisats i formatges a excepció dels blaus.

El sake KRISTALL ha estat la segona creació de SEDA LÍQUIDA i està també elaborat amb arròs de la varietat yamada nishiki, conreat al Japó i fet polir 10 vegades en un molí arrossaire fins a aconseguir el 50%.

Encara que s’aconsella prendre’l ben fred, tampoc és descabellat degustar-lo, quan faci fred, escalfat al bany maria fins a uns 50ºC.

Pot ser un sorprenent aperitiu o també l’acompanyant d’un bon àpat, sense oblidar la seva capacitat de ser ingredient de qualitat en multitud de cocktails.

El tercer sake elaborat per SEDA LÍQUIDA és el NÚVOL, un muroka nama genshu ple d’aromes, gustós i amb un potencial de llarg recorregut que el fan idoni tan per prendre’l sol com a component d’infinitat de cocktails i combinacions.

És un sake lleugerament tèrbol amb gran personalitat i que ens mostra obertament la qualitat dels seus components i l’acurada tècnica que s’ha fet servir en la seva elaboració.

No se li fa cap mena de tractament amb carbó actiu, ni rep una pasteurització a la tina d’emmagatzematge, ni se’l dilueix amb aigua.

Es recomana servir-lo fred a uns 8ºC i marida molt be amb plats potents i guisats de cullera.

El sake SUGOI sake ha nascut amb la vocació de ser un sake fàcil, econòmic i molt versàtil per entrar, com a “sake de la casa”, a la carta de molts restaurants.

Per a elaborar-lo hem partit d’arròs de qualitat principalment de la varietat gohyakumangokku , però també amb una barreja molt estudiada d’altres arrossos, cultivats al Delta de l’Ebre per la empresa Molí de Rafelet i polits lleugerament per a ajudar-los  a absorbir l’aigua necessària. Aquesta aigua provinent del desgel de les muntanyes del voltant de Tuixent, té la propietat de ser complertament pura i de molt baixa mineralització.

Pot acompanyar qualsevol plat, degustat sol com una copa d’aperitiu o de mitja tarda o combinat en infinitat de cocktails.

El vermut batejat com a BERUMOTTO, s’elabora macerant plantes i espècies amb sake (en comptes de vi blanc) i es fa segons una fòrmula secreta obtinguda dels elaboradors de vermut artesà del Priorat i amb les herbes de la Vall de les Trementinaires, unes dones sàvies, conegudes perquè dominaven com ningú l’art de guarir amb reïnes, herbes, bolets i olis essencials.

En la seva composició intervenen 23 herbes aromàtiques entre les que s’en destaquen el donzell, l’hisop, la farigola o la sajolida i també espècies com el cafè, la canyella o l’anís estrellat.

KAMPAIPrivacy Settings saved!
Configuració de privacitat

Quan visiteu un lloc web, pot emmagatzemar o recuperar informació del vostre navegador, principalment en forma de cookies. Controleu aquí els vostres serveis personals de galetes.

Rebutgeu tots els serveis
Accepta tots els serveis